0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Θεραπευτικές ιδιότητες τζίνζερ
Το τζίντζερ έχει ερευνηθεί διεξοδικά. Τα θεραπευτικά του προτερήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο πτητικό έλαιο και στις ελαιορητίνες που περιέχει. Η τζιντζερόλη είναι ένα δριμή στη γεύση συστατικό, υπεύθυνο για την καυτερή του βοτάνου και τις διεργετικές του ιδιότητες. Οι σογαόλες που σχηματίζονται καθώς το φυτό ξηραίνεται, είναι πιο έντονα ερεθιστικές και δριμείες από τα συστατικά που υπάρχουν στο νωπό ρίζωμα.
 
Το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό για την ταξιδιωτική ναυτία. Κλινικές δοκιμές που έγιναν το 1990, στο νοσοκομείο στο Λονδίνο, αποκάλυψαν ότι το βότανο είναι πιο αποτελεσματικό από τα συμβατικά φάρμακα στην ανακούφιση από τη μετεγχειριτηική ναυτία.
 
Το τζίντζερ διεγείρει την κυκλοφορία και βοηθά τη ροή του αίματος προς την επιδερμίδα. Το γεγονός αυτό το καθιστά σημαντικό διατρικό για τις χιονίστρες και την κακή κυκλοφορία στα χέρια και στα πόδια. Το τζίντζερ βοηθά στην περίπτωση υψηλής πίεσης, με το να βελτιώνει την κυκλοφορία. Αυξάνει την εφίδρωση και μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος στον πυρετό.
 
Το τζίντζερ είναι θερμαντικό και καταπραϋντικό για το βήχα, τα κρυολογήματα, τη γρίπη και άλλα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.
 
Στην Κίνα το νωπό και αποξηραμένο τζίντζερ είναι διαφορετικά γιατρικά. Το νωπό τζίντζερ χορηγείται για τις ψύξεις, τους πονοκεφάλους και τους πονεμένους μύς. Το αποξηραμένο τζίντζερ χρησιμοποιείται για εσωτερικά κρυώματα, με συμπτώματα όπως κρύα χέρια, αδύναμος σφυγμός και η ωχρότητα της επιδερμίδας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εκτός από ένα εύγεστο, απολαυστικό και παραδοσιακό κορφιάτικο αναψυκτικό, η τσιτσιμπύρα έχει και ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό μας. Μη χάνετε λοιπόν την ευκαιρία να την απολαμβάνετε παγωμένη το καλοκαίρι και δροσερή το χειμώνα, και να ζητάτε πάμτα ......"τσιτσιμπύρα φρουμεντάδα".... όπως θα έλεγε ο Αντζούλης.

Γνωρίζετε ότι... η τσιτσιμπύρα είναι τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας μόνο φυσικά συστατικά, όπως νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ;
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2022 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης