0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Πασχαλινό Τσουρέκι
Πασχαλινό Τσουρέκι – Φουγάτσα  με γλυκό κουταλιού από την Κέρκυρα

Συστατικά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 ½  φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 4-5 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾  κούπας συν 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 2 μικρά αυγά
  • ½  κούπα καλά στραγγισμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι-περγαμόντο ή κουμκουάτ
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/8 κούπας λικέρ κουμκουάτ
  • ½ κούπας(ή 1 μπάρα)  ανάλατο βούτυρο
  • ¼  κούπας σπόροι κύμινο
Οδηγίες
  • Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρόλι .σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ βάζετε το γάλα και ½ της μαγιάς και 6 κουταλάκια ζάχαρη.
  • Τοποθετήστε το μπολ σκεπασμένο σε ένα ζεστο μέρος να ξεκουραστει μέχρι η μαγιά να αρχίσει να φουσκώνει.(περίπου 30 λεπτά)
  • Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τις υπόλοιπες  6 κουταλιές της ζάχαρης μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της μαγιάς.
  • Ανακατέψτε το στραγγισμένο πορτοκάλι ή περγαμόντο ή κουμκουάτ γλυκό κουταλιού, βανίλια, κουμκουάτ λικέρ, και το λιωμένο βούτυρο. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κάθε φορά, ανακατεύοντας το με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου σχηματιστεί μια μάζα.
  • Γυρίστε αυτό το μείγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο για να σχηματίσουν μια πολύ ομαλή, μεγάλη μπάλα ζύμης.
  • Σκεπάστε την ζύμη, άστε την σε ένα ζεστό μέρος μέχρι ή ζύμη γίνει διπλάσια σε όγκο, περίπου 2 ώρες.
  • Ζυμώστε ξανά για περίπου 7-8 λεπτά.
  • Δημιουργήστε ένα στρογγυλό καρβέλι  και τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Δημιουργήστε 2 μεγάλες χαρακιές σαν Χ  στην επιφάνεια της ζύμης ξανασκεπάστε την μέχρι να διπλασιαστεί , περίπου 1 ώρα.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο  στους 200 βαθμούς.
  • Με ένα μιξερ χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρίσει.
  • Αλείψτε με το μείγμα την επιφάνεια του τσουρεκιου .πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και ψηστε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει,περίπου 1 ώρα.
  • Αφήστε την φουγάτσα να κρυώσει πριν την σερβίρετε.
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2019 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης