Παραδοσιακά Αλλαντικά Κέρκυρας
»
Τα Αλλαντικά στην Κέρκυρα παρασκευάζονται με παραδοσιακές Κερκυραϊκές συνταγές ενώ χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και μέθοδοι διασφάλισης ποιότητας (haccp) θεωρούνται απαραίτητα ώστε να παραχθούν τα παραδοσιακά αυτά αλλαντικά τα οποία χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Νούμπουλο Φουμικάδο (το προσούτο της Κέρκυρας) και Σαλάδο (ντόπιο σαλάμι) είναι τα αποκλειστικά αλλαντικά Κέρκυρας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Σαλάμια, Λουκάνικα, Πανσέτα Καπνιστή και Προσούτο Κέρκυρας ολοκληρώνουν ένα Κερκυραϊκό mixed αλλαντικών. Συνοδέψτε τα με παγωμένη φρέσκια Κερκυραϊκή Μπύρα!
Το Νούμπουλο Φουμικάδο, όπως είναι γνωστό στην Κερκυραϊκή διάλεκτο από την εποχή των Ενετών, αρχικά εντοπίζεται στην κτηνοτροφική περιοχή του Όρους Κέρκυρας την περίοδο που οι Κερκυραίοι συντηρούσαν τα τρόφιμα τους με φυσικούς τρόπους. Τα Χριστούγεννα έσφαζαν τον χοίρο τους, τον αλάτιζαν, τον κάπνιζαν στο τζάκι καίγοντας σχίνους, μυρτιά, και άλλα μυρωδικά της Κερκυραϊκής γης για να αποκτήσει ντελικάτο άρωμα & τον άφηναν να ψηθεί στο αλάτι του τρεις περίπου εβδομάδες. Το υψηλής ποιότητας Νούμπουλο Φουμικάδο, σε όλες του τις μορφές (ατομικό, μπαστούνι, σε φέτες) είναι τα πλέον δημοφιλή delicatessen παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας.
Το Νούμπουλο είναι άριστης ποιότητας Κερκυραϊκό έδεσμα από ολόκληρο χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο σε τοπικό κρασί & καρυκεύματα, τοποθετημένο μέσα σε φυσικό έντερο, διακριτικά καπνισμένο, & φυσικά ωριμασμένο στον αέρα. Αποτελεί μοναδική πρόταση για μπουφέ χάρη στην μοναδική και διακριτικά πικάντικη γεύση του καθώς και στο ροζέ χρώμα στο εσωτερικό του. Ταιριάζει υπέροχα με κάθε είδους αποστάγματα, μπύρες & οίνους. Συνδυάζεται υπέροχα με ημίσκληρα τυριά ή με μαλακό τυρί σε μικρά ψωμάκια. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες ως πρώτο πιάτο η σε ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.