Η ελιά είναι ένα από τα δέντρα που υπάρχουν και καρποφορούν στην μεσανατολική περιοχή και σε όλη την Μεσόγειο. Η Κερκυραϊκή φύση είναι γεμάτη από ελιές αιωνόβιες και νεότερες.
Άρρηκτα συνδεδεμένη λοιπόν με την Μεσογειακή Διατροφή, η ποικιλία κερκυραϊκής ελιάς (λιανολιά) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κερκυραϊκού τραπεζιού.
Μπορείτε να επιλέξετε λιανολιές ή ελιές από άλλες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες μεταποιούνται, αρωματίζονται και επεξεργάζονται στην Κέρκυρα, όπως επίσης και πάστες ελιάς για να συνοδεύσετε τις σαλάτες και τα γεύματα σας.