Αλεύρι + Νερό + Αυγό (όχι πάντα) = Ζυμαρικό! Από τα πιο δημοφιλή φαγητά παγκοσμίως όπως και για την Κέρκυρα άλλωστε, λόγω και των Ιταλικών επιρροών.
Θεωρούν ότι το πρώτο ζυμαρικό εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα, το οποίο ήταν ένα τετράγωνο φύλλο ζύμης με την ονομασία λάσανον (τα μετέπειτα λαζάνια).
Στην Κέρκυρα παράγονται αγνά ζυμαρικά, χωρίς προσθήκες χρωστικών ουσιών και συντηρητικών. Χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι χρωματισμού (πράσινο-σπανάκι, πορτοκαλί – καρότο).
Επιλέξτε το είδος Κερκυραϊκών ζυμαρικών που προτιμάτε και συνδυάστε τα με τις σάλτσες ή τα πατέ μας.