0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Κερκυραϊκό Σαπούνι Ελαιολάδου
  • Κερκυραϊκό Σαπούνι Ελαιολάδου
  • Κερκυραϊκό Σαπούνι Ελαιολάδου
  • Κερκυραϊκό Σαπούνι Ελαιολάδου
To Σαπούνι είναι η χημική ένωση που προκύπτει όταν λάδι ή λίπος αντιδράσει με βάση (συνήθως καυστική σόδα).
Κατά τη σύγχρονη ιστορία στις ανεπτυγμένες κοινωνίες το σαπούνι αποτελούσε είδος πρώτης ανάγκης για την υγιεινή και την καθαριότητα. Χρησιμοποιούνταν επίσης στην ιατρική και τη φαρμακολογία, λόγω των επουλωτικών και αντισηπτικών ιδιοτήτων του. Η ποιότητα του σαπουνιού εξαρτιόνταν από την ικανότητα του σαπωνοποιού, και από την καταλληλότητα των λιπαρών. Τα σαπούνια από λάδι ελιάς είχαν υψηλή εκτίμηση και ήταν περιζήτητα. Γι ‘αυτό οι πρώτες σαπωνοποιίες αναπτύχθηκαν γύρω από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Μεσογείου.

Τα συνθετικά απορρυπαντικά, (σκόνες καθαρισμού, σαμπουάν, υγρό σαπούνι κλπ), αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, γιατί καθώς ήταν πρακτικά στη χρήση κέρδιζαν τις εντυπώσεις ενώ παράλληλα ήταν φθηνότερα και πιο εύκολα στην παραγωγή τους. Αναπόφευκτα, το παραδοσιακό σαπούνι παραμερίστηκε.

Ωστόσο, ένας σημαντικός παράγοντας είχε αγνοηθεί: οι αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον που μακροπρόθεσμα θα εμφανίζονταν λόγω της χρήσης των νέων χημικών συστατικών. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες είναι επιβλαβείς και οι καταναλωτές όλο και περισσότερο αναζητούν αγνά, φυσικά προϊόντα καθαρισμού. Σ’ αυτήν την ανάγκη, η παραδοσιακή σαπωνοποιία είναι σε θέση να ανταποκριθεί προσφέροντας αγνό σαπούνι από φυσικά λάδια. Είναι κοινά αποδεκτό ότι αυτό είναι το πιο κατάλληλο καθαριστικό για το δέρμα, καθώς απελευθερώνει τους πόρους του δέρματος απομακρύνοντας αποτελεσματικά τη βρωμιά, τα λιπαρά κατάλοιπα και τα νεκρά κύτταρα.

Τo κείμενo αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Σαπωνοποιΐας Πατούνη
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2023 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Το κατάστημά μας είναι υπο ανανέωση και δεν είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε παραγγελίες. Σύντομα και πάλι κοντά σας!
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης