Το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο αποτελεί αγαθό,παγκοσμίως γνωστό για την ποιότητα του. Στο νησί υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, μερικά εκ των οποίων η ηλικία φτάνει τα 500 χρόνια!
Κατά την διάρκεια των χρόνων της ιταλικής (Βενετσιάνικης) παρουσίας, οι Κερκυραίοι πληρωνόταν για να φυτεύουν και να καλλιεργούν ελαιόδεντρα και να αντικαθιστούν τα παλιά με νέα ελαιόδεντρα, τα οποία θα βελτίωναν κατά πολύ την εικόνα του νησιού.
Λόγω του γεγονότος αυτού, η παραγωγή ελαιολάδου στην Κέρκυρα ήκμασε και αποτελεί έως τις μέρες μας βασική ενασχόληση των κατοίκων.
Στην ενότητα αυτή μπορείτε να βρείτε από την Κέρκυρα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, παρθένα ελαιόλαδα, ελαιόλαδα εμπλουτισμένα με αρώματα βοτάνων καθώς και βιολογικά ελαιόλαδα ψυχρής έκθλιψης.