Το Neolea Extra Virgin Olive Oil είναι ένα νέο Κερκυραϊκό προϊόν που δημιουργήθηκε με σκοπό να αντιπροσωπεύσει επάξια την ποιότητα του λαδιού, τον πολιτισμό και την ιστορία που υπάρχει πίσω από αυτό.
Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να τηρούνται για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο έξτρα παρθένο. Πρέπει να είναι σωστή ποικιλία, να γίνει σωστό κλάδεμα, προσεκτική συγκομιδή με το χέρι και απευθείας μεταφορά στο ελαιοτριβείο.
Χρησιμοποιείται μέθοδος ψυχρής έκθλιψης, όπου η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου ώστε να διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά του λαδιού και η οξύτητα να παραμένει χαμηλή, χωρίς να χρησιμοποιηθούν χημικά πρόσθετα. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούντε είναι Λιανολιά για τα θρεπτικά στοιχεία, όπως Ω3 και Ω6, που περιέχει και Κορωνέικη για τη φρουτώδη γεύση που δίνει.