Η τσιτσιμπύρα παράγεται από το 1860 μέχρι σήμερα με την ίδια ακριβώς συνταγή. Τα συστατικά είναι τα εξής: τζίντζερ, ζάχαρη, χυμός φρέσκου λεμονιού και νερό. Μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σας περνά από δύο στάδια ωρίμανσης.
Το πρώτο μέσα στο καζάνι όπου μπαίνουν τα υλικά στις σωστές δοσολογίες και διαρκεί, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τη σκληρότητα του νερού, από 8 ώρες μέχρι μία μέρα.
Η δεύτερη ωρίμανση γίνεται μέσα στο μπουκάλι και κρατάει πέντε μέρες. Και για όσους δεν γνωρίζετε, ο αφρός που βγαίνει ανοίγοντας το μπουκάλι, δεν είναι τίποτε άλλο από το φυσικό ανθρακικό που δημιουργείται μέσα στο μπουκάλι από την ωρίμανση.
Για περισσότερες προϊόντα με βάση το τζίντζερ πατήστε εδώ