Η τσιτσιμπύρα παράγεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα από την περίοδο της Εγγλέζικης κυριαρχίας στο νησί, που την έκαναν και γνωστή ευρύτερα, δηλαδή από το 1860 περίπου.
Πρόκειται για ένα αφρώδες αναψυκτικό, μη αλκοολούχο και χωρίς συντηρητικά, του οποίου το βασικό συστατικό είναι το τζίντζερ. Σήμερα, ο κύριος Χειμαριός Γεώργιος, μοναδικός στο νησί παρασκευάζει τσιτσιμπύρα, από το 1975, συνεχίζοντας το έργο της οικογένειας Χειμαριού, η οποία ξεκίνησε από το 1920 την παραγωγή τσιτσιμπύρας, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που φτιαχνόταν πριν από εκατόν πενήντα χρόνια και με το ίδιο μεράκι.
Για περισσότερες προϊόντα με βάση το τζίντζερ πατήστε εδώ