Η τσιτσιμπύρα παράγεται αποκλειστικά στην Κέρκυρα από το 1860. Η τσιτσιμπύρα είναι τονωτικό αναψυκτικό περιέχοντας μόνο φυσικά συστατικά (νερό, ζάχαρη, λεμόνι, φρέσκο τζίντζερ).
Το τζίντζερ, βασικό συστατικό της τσιτσιμπύρας , είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας. Τα ενεργά του συστατικά είναι:
1. πτητικό έλαιο 1%-3%
2. ζιγγεβερένιο 20%-30%
3. ελαιορητίνη 4%-7.5%
4. τζιντζερόλη
5. σογαόλη
Για περισσότερες προϊόντα με βάση το τζίντζερ πατήστε εδώ