Το limoncello δεν είναι μόνο γλυκόπιοτο κι ευχάριστο, αλλά οφείλει να φτάνει στο ποτήρι, όσο πιο παγωμένο γίνεται.
Διατηρείται στο ψυγείο, αλλά μπορεί να κάνει κι ένα σύντομο πέρασμα από την κατάψυξη, αν θέλετε να το πιείτε σαν σφηνάκι.
Μην το αδικήσετε όμως, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο.
Το limoncello είναι ιδανικό για να φτιάξετε ένα long drink, κάποιο κοκτέιλ ή ακόμα και ένα γλυκό.
Σημειώστε ότι οι Ιταλοί συνηθίζουν να περιχύνουν με αυτό τα παγωτά τους, τα κέικ ή ακόμα και τη φρουτοσαλάτα τους.