0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Χριστόψωμο
Χριστόψωμο

Παραδοσιακά την παραμονή των Χριστουγέννων κάθε νοικοκυριό θα ψήσει ένα Χριστόψωμο

Συστατικά
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά.
  • 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους σπόρους κάρδαμο (σπόρους από το εξωτερικό φλοιό).
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 1 αυγό.
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο.
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως.
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1/4 φλιτζάνι χρυσές σταφίδες.
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.

Οδηγίες
  • Λαδώνουμε ένα 8-ιντσών κυκλικό ταψί για κέικ.
  • Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το γάλα, το κάρδαμο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το μίγμα μαγιάς, τους δύο τύπους αλεύρι, σταφίδες και καρύδια.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να γίνει πιο μαλακό το ζυμάρι.
  • Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 5 λεπτά. Πλάθουμε σε ένα καρβέλι.
  • Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί του κέικ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 350.
  • Αφού φουσκώσει, ψήνουμε το ψωμί για 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει .

Aντε και του Χρόνου!!!!!!
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2021 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης