0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Βασιλόπιτα
Συστατικά
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά.
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη.
  • 150 ml ζεστό γάλα.
  • 1 κιλό αλεύρι.
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • 230 γρ. λιωμένο βούτυρο. 7 αυγά.
  • 1 κουταλιά της σούπας φλούδα από τριμμένο πορτοκάλι και λεμόνι.
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα. 30 γρ. ωμό σουσάμι.
     
Οδηγίες
  • Διαλύουμε τη μαγιά με λίγη ζάχαρη στο ζεστό γάλα.
  • Περιμένετε μέχρι να ενεργοποιηθεί και να κοχλάσει στην επιφάνεια, στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύψτε το με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και κρατήστε το  σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει.
  • Εν τω μεταξύ, κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά 7, την υπόλοιπη ζάχαρη και το τριμμένο πορτοκάλι και λεμόνι.
  • Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για να συγχωνεύσει όλα τα συστατικά σαν ζύμη ψωμιού.
  • Θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή, αλλά ελαστική.
  • Καλύψτε ξανά και βάλτε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί για κέικ, περίπου 26-28 εκατοστά.
  • Όταν το μείγμα έχει διπλασιάσει την έκτασή της, ζυμώστε ξανά και το βάζουμε στο ταψί του  κέικ.
  • Μην ξεχάστε το κέρμα..
  • Σκεπάστε και αφήστε το να σταθεί σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ξανά σε μέγεθος.
  • Αλείψτε την επιφάνειά του με τον χτυπημένο κρόκο αυγού .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180 βαθμούς C, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. 
 
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2021 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης