0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Σκορπίνες Μπουρδέτο Κέρκυρας
Σκορπίνες Μπουρδέτο Κέρκυρας

Υλικά
  •  2 Σκορπίνες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • ½ κουταλάκι κοκκινοπίπερο(τσίλι)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι πιπέρι άσπρο, αλάτι
  • 2 κουταλιές τοματοπολτό (για χρώμα)
  • 3-4 πατάτες για συνοδευτικό
 
Εκτέλεση   
 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά να μην καούν και κολλήσουν . μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ,προσθέτουμε την ντομάτα και τον πολτό. Βάζουμε νερό να πάρει μια βράση .
  • Βάζουμε τις σκορπίνες και συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί μέχρι την μέση του ψαριού.
  • Βράζουμε περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς να ανακατεύουμε για να μην διαλυθεί το ψάρι.
  • Προσθέτουμε πατάτες κυδωνάτες περίπου 10 λεπτά πριν το ψάρι και αφήνουμε να στύψει σε χαμηλή φωτιά.  
 
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Alexi’s στον Άγιο Γόρδιο, Κέρκυρας για την συνταγή.
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2022 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης