0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Μελομακάρονα
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται!
 
 
Τι θα χρειαστείς
 
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό περίπου
  • 2 1/2 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο ή το μισό ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερού κρασιού κονιάκ
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι
  • 1 κούπα αλεύρι φαρινάπ
  • 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 κ. γ. σόδα
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
 
 
 
Για το σιρόπι
 
  • 3 ποτήρια νερού νερό
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • μισό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • βράσιμο για 5 λεπτά
 
 
Πώς θα το κάνεις
 
  • Λιώνεις τη σόδα μαζί με λάδι, κονιάκ, κανέλλα, γαρύφαλλο, baking powder  και χυμό.
  • Με το λεπτό σύρμα τα χτυπάς και ρίχνεις τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα.
  • Ρίχνεις το αλεύρι με το κοσκινισμένο baking powder και τα ζυμώνεις.
  • Στη συνέχεια αφήνεις τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Όταν η ζύμη είναι αρκετά αφράτη, πλάθεις μικρά μελομακάρονα.
  • Τα τρυπάς με το πιρούνι και τα ψήνεις για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  • Μόλις κρυώσουν ρίχνεις σιγά σιγά το σιρόπι και τα τοποθετείς σε πιατέλα.
  • Τέλος, ρίχνεις από πάνω τριμμένο καρύδι. 
 
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2021 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης