0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Σχετικά με το Κουμ κουάτ - Ποικιλίες
Το κουμ κουάτ αρχικά προέρχεται από την Νότια Ιαπωνία και την Κίνα. Η ονομασία του σημαίνει "χρυσό φρούτο";  στην Κέρκυρα πρωτοεμφανίσθηκε το 1860 από τον άγγλο αγρονόμο Merlyn. Τα δεντράκια του Κουμ κουάτ ευδοκιμούν κυρίως στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού και είναι από τα βασικά προϊόντα του νησιού.

Tα Κουμ κουάτ είναι μια ομάδα από μικρά δέντρα και ανήκουν στην οικογένεια Rutaceae. Η μορφή τους είναι κατά πολύ ίδια με τα παρτοκάλια αλλά πολύ μικρότερα και με έντονο σχήμα οβάλ και σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ελιά. 
 
Η ανάπτυξη τους είναι αργή και τα δέντρα μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 4.5 μέτρα. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα με λευκά άνθη όμοια μέ αλλα λεμονοειδή φυτά. Με σημαντικό παράγοντα το μέγεθος του δέντρου η παραγωγη μπορεί να είναι απο μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλίαδες φρούτα το χρόνο. 
 
Το Κουμ Κουάτ υπάρχει σε αφθονία στην νότια Ασία. Η αρχαιότερη αναφορά σε Κουμ Κουατ αναφέρεται περί τον 12ο αιώνα. Έκτοτε καλλιεργούνται και αναπτύσσονται συστηματικά στην Ιαπωνία, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, και όλη την νότιοανατολική Ασία. Στην Ευρώπη πρωτοεμφανίστηκαν το 1846 από τον Robert Fortune, συλλέκτη του Horticultural Society και αμέσως μετά εμφανίστηκαν στην Βόρεια Αμερική.
 
Ποικιλίες
 
Το στρογγυλό Κουμ κουάτ
Το στρογγυλό Κουμ κουάτ (γνωστό και ως Marumi kumquat ή Morgani kumquat) που παράγεται σε μια χρυσοκίτρινη απόχρωση με μικρό μέγεθος και στρογγυλό σχήμα αλλά που δεν αποκλείεται και το κλασσικό οβάλ σχήμα. Η φλούδα έχει μια γλυκιά γεύση αλλά το εσωτερικό του έχει μια ξινή γεύση.
Το φρούτο τρώγεται μαγειρευτό αλλά η κυριώς χρήση του είναι σαν μαρμελάδα και Jel. Το Κουμ κουάτ συμβολίζει καλή τύχη, και είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη ποικιλία καθώς είναι και ανθεκτικό στο κρύο αλλά και εύκολο στην διατήρηση του σαν διακοσμήτικό φυτό μέσα στο σπίτι.
 
Το οβάλ Κουμ κουάτ
Fortunella margarita, γνωστό και ως Nagami Κουμ κουάτ, είναι στενός συγγενής του λεμονιού. είναι ένα δέντρο που τάνει και μερικές φορές ξεπερναει τα 4m ύψος και τα 4 μέτρα πλάτος. Συναντιέται σε όλη την νοτιοανατολική Ασία και για την ακρίβεια στην Κίνα. Μπορεί να αντέξει σε αρκετά σκληρές συνθήκες μέχρι και -10 βαθμούς. Μπορεί να αναπτυθχεί σε περιοχές που φτάνουν τους 20 βαθμούς θερμοκρασία, αλλά επίσης ευδοκιμούν και σε στεγασμένες περιοχές. Σε διαφορά με τις περισσότερες οικογένειες Κουμ κουάτ το οβάλ Κουμ κουάτ έχει μικρότερη περίοδο παραγωγής η οποία τελειώνει στο τέλος του φθινοπώρου, κάτι το οποίο εν μέρη εξηγεί την αντοχη του στις χαμηλές θερμοκρασίες.
 
Kum Quat σε γλυκό
Το Kum quat μπορεί να συνδυαστεί σε πολλές "γλυκές δημιουργίες". Το Kum quat χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε πίτες, γλυκά, πάστες και επιδόρπια.
 
Kum Quat στο ποτό σας
Αν σας αρέσει το Kum quat τότε ήδη ξέρετε τι γεύση μπορεί να δώσει στα κοκτέιλ σας χωρίς βέβαια να υπάρχει ένα τέλος στους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε.
 
Kum Quat στην κουζίνα
Τα Kum quat τρώγονται ολόκληρα, βραστά, ψητά, παγωμένα ακόμα και σε συνοδευτικές σάλτσες σε πολλές συνταγές φαγητών σαν βασική γεύση ή γαρνιτούρα.
 
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2022 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης