0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Κουραμπιέδες
Συστατικά
  • 4 φλιτζάνια βούτυρο.
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 12 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα).
  • Ροδόνερο (προαιρετικό).

Οδηγίες
  • Ξεκινήστε με όλα τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε  το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ και προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα, μαζί με κρόκους αυγών, βανίλια και αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει εύπλαστη.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  • Πλάθουμε τα κέικ με το χέρι στο  σχήμα που θέλουμε, και τοποθετήστε τα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 ° C έως ότου αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Ενώ ψήνετε, κοσκινίστε τη ζάχαρη  άχνη σε ένα μεγάλο δίσκο.
  • Μόλις βγούν από το φούρνο τα μπισκοτάκια σας, πασπαλίζουμε με ροδόνερο (προαιρετικά) και τα ρολάρουμε στη ζάχαρη.
  • Όταν όλα έχουν επικαλυφθεί μία φορά, επαναλάβετε (χωρίς ροδόνερο)
  • Όταν κρυώσουν, τοποθετήστε τα σε στρώματα σε μια πιατέλα που είναι πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. 
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2021 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης