0
προϊόντα
0.00€
Καλάθι αγορών
greek english
Κουραμπιέδες
Συστατικά
  • 4 φλιτζάνια βούτυρο.
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη.
  • 2 κρόκους αυγών.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 12 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα).
  • Ροδόνερο (προαιρετικό).

Οδηγίες
  • Ξεκινήστε με όλα τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε  το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ και προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα, μαζί με κρόκους αυγών, βανίλια και αμύγδαλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι μέχρι να γίνει εύπλαστη.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
  • Πλάθουμε τα κέικ με το χέρι στο  σχήμα που θέλουμε, και τοποθετήστε τα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175 ° C έως ότου αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Ενώ ψήνετε, κοσκινίστε τη ζάχαρη  άχνη σε ένα μεγάλο δίσκο.
  • Μόλις βγούν από το φούρνο τα μπισκοτάκια σας, πασπαλίζουμε με ροδόνερο (προαιρετικά) και τα ρολάρουμε στη ζάχαρη.
  • Όταν όλα έχουν επικαλυφθεί μία φορά, επαναλάβετε (χωρίς ροδόνερο)
  • Όταν κρυώσουν, τοποθετήστε τα σε στρώματα σε μια πιατέλα που είναι πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. 
Το e-Corfu στα Social Networks!!! Ακολουθήστε μας τώρα!!!
e-Corfu | Greek Products from Corfu
Copyright © 2021 by e-Corfu.gr, All Rights Reserved
W3C Valid XHTML
Αγαπητοί μας πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενδέχεται να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση παραλαβής των παραγγελιών σας λόγω όγκου εργασίας όπως ανακοίνωσαν τα ELTA Courier. Γιαυτό τον λόγο θα σας συνιστούσαμε να μην παραγγέλνετε ευπαθή προϊόντα, όπως αλλαντικά και ζυμαρικά, καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα φτάσουν σε εσάς σε καλή κατάσταση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Με εκτίμηση e-corfu.
Είσοδος Μελών
Νέος Πελάτης