Μέλι Κέρκυρας από άνθη θυμαριού μυρτιάς, δεντρολίβανου, ρείκι και άγριας μέντας της πλούσιας κερκυραϊκής χλωρίδας της περιοχής Πουλάδων Δήμου Φαιάκων.
Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού. Μπορείτε να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση με ελαφρά θέρμανση.
Η διαδικασία τυποποίησης ,μετά το τρύγο του μελιού, έχει ως σκοπό τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του. Στο συσκευαστήριο, το μέλι υποβάλλεται σε ήπια θερμική επεξεργασία ώστε να διατηρήσει τη θρεπτική του αξία, τα ένζυμα και τα ιχνοστοιχεία του. Έτσι αναμειγνύονται διαφορετικά είδη μελιών και αποκτά το μέλι σταθερό άρωμα και γεύση .Η διαδικασία του φιλτραρίσματος αποφεύγεται, γιατί υποβαθμίζει το προϊόν, αφού απομακρύνει τις γύρες των λουλουδιών, το αποτύπωμα κάθε μέλισσας στο μέλι.
Η ελληνική μέλισσα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την παραγωγή αυτού του μοναδικού προιόντος.