Μαντολάτο - Μάντολες Κέρκυρας
» »
Το μαντολάτο, όντας γλυκό των Βενετσιάνων, ήρθε στην Κέρκυρα κατά την Ενετοκρατία καθώς αποτελούσε το αγαπημένο γλυκό της αριστοκρατίας. Το όνομα του προέρχεται από την ιταλική λέξη mandorla (αμύγδαλο) και εκτός από αμύγδαλα περιέχει πολύ μέλι, λίγη ζάχαρη και μαρένγκα από ασπράδια αυγών. Απολαύστε μαντολάτο Κέρκυρας με τον καφέ σας ή σαν σνάκ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γλυκό της Κέρκυρας και όλων των Επτανήσων είναι οι μάντολες. Οι μάντολες Κέρκυρας είναι καραμελωμένα αμύγδαλα με ζάχαρη και κάποιες φορές και σουσάμι.