Ροζέ Κερκυραϊκά Κρασιά
» »
Μεταξύ των λευκών κρασιών και των κόκκινων υπάρχουν και τα ροζέ κρασιά Κέρκυρας, τα ροζέ κρασιά συνήθως προέρχονται από κόκκινες ποικιλίες σταφυλιών.
Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο παράγονται τα κόκκινα κρασιά, όμως με μικρότερης διάρκειας έκθεση του μούστου στην φλούδα του σταφυλιού, επιτυγχάνεται το ροζέ χρώμα.
Βασικοί παράγοντες καθορισμού του χρώματος (τόνου ροζέ) και της έντασης του οίνου αποτελούν η διάρκεια επαφής με τη φλούδα του σταφυλιού και φυσικά οι ποικιλίες που χρησιμοποιήθηκαν. Συνήθεις ποικιλίες εδώ ο Πετροκόρυθος και Cabernet Sauvignon.