Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρόλι .σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ βάζετε το γάλα και ½ της μαγιάς και 6 κουταλάκια ζάχαρη.
Τοποθετήστε το μπολ σκεπασμένο σε ένα ζεστο μέρος να ξεκουραστει μέχρι η μαγιά να αρχίσει να φουσκώνει.(περίπου 30 λεπτά)
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τις υπόλοιπες 6 κουταλιές της ζάχαρης μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα της μαγιάς.
Ανακατέψτε το στραγγισμένο πορτοκάλι ή περγαμόντο ή κουμκουάτ γλυκό κουταλιού, βανίλια, κουμκουάτ λικέρ, και το λιωμένο βούτυρο. Σιγά-σιγά προσθέστε το αλεύρι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού κάθε φορά, ανακατεύοντας το με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου σχηματιστεί μια μάζα.
Γυρίστε αυτό το μείγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο για να σχηματίσουν μια πολύ ομαλή, μεγάλη μπάλα ζύμης.
Σκεπάστε την ζύμη, άστε την σε ένα ζεστό μέρος μέχρι ή ζύμη γίνει διπλάσια σε όγκο, περίπου 2 ώρες.
Ζυμώστε ξανά για περίπου 7-8 λεπτά.
Δημιουργήστε ένα στρογγυλό καρβέλι και τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Δημιουργήστε 2 μεγάλες χαρακιές σαν Χ στην επιφάνεια της ζύμης ξανασκεπάστε την μέχρι να διπλασιαστεί , περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Με ένα μιξερ χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρίσει.
Αλείψτε με το μείγμα την επιφάνεια του τσουρεκιου .πασπαλίστε με τους σπόρους κύμινου και ψηστε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει,περίπου 1 ώρα.
Αφήστε την φουγάτσα να κρυώσει πριν την σερβίρετε.
Το κατάστημά μας είναι υπο ανανέωση και δεν είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε παραγγελίες. Σύντομα και πάλι κοντά σας!