0
προϊόντα
0.00€
Εταιρία
Ταυτότητα
Το Όραμά μας
Νέα - Ανακοινώσεις
Προϊόντα
Kουμκουάτ
Ελαιόλαδο
Κρασί
Ούζο - Λικέρ
Τσιτσιμπύρα
Ελιές & Προϊόντα Ελιάς
Δώρα
Μέλι
Αλλαντικά
Μαρμελάδες
Γλυκά
Βότανα - Μπαχαρικά
Γλυκά Κουταλιού
Πατέ - Σάλτσες - Τυριά
Ξύδι
Ζυμαρικά
Γλυπτά από Ξύλο Ελιάς
Βιολογικά
Παραγωγοί
Αλλαντικά
Γλυκίσματα & Γλυκά του κουταλιού
Ελαιόλαδο & Προϊόντα Ελιάς
Ζυμαρικά & Προϊόντα Άρτου
Κερκυραϊκό Σαπούνι & Καλλυντικά
Κρασί & Αναψυκτικά
Λικέρ & Ούζο
Μέλι & Μαρμελάδα
Μπαχαρικά, Βότανα & Όσπρια
Κέρκυρα
Η Κέρκυρα
Η ελιά στην Κερκυρα
Το κουμ κουάτ στην Κέρκυρα
Πάσχα στην Κέρκυρα
icreatetours
Κερκυραϊκό Σαπούνι Ελαιολάδου
Συνταγές & Συμβουλές
Συνταγές
Συμβουλές
Χονδρική
Όροι Χρήσης
Τρόποι Πληρωμής
Τρόποι Αποστολής
Επιστροφές / Ακυρώσεις / Υπαναχωρήσεις
Παραγγελίες Χονδρικής
Όροι Χρήσης
Επικοινωνία
Χριστόψωμο
Παραδοσιακά Προϊόντα Κέρκυρας
» Συνταγές & Συμβουλές »
Συνταγές
»
Χριστόψωμο
Συνταγές και Συμβουλές
Συνταγές
Πασχαλινό Τσουρέκι
Σπαγγέτι με Κερκυραϊκό νούμπουλο
Γεμιστά με Κιμά
Παστιτσάδα Κέρκυρας
Σοφρίτο Κέρκυρας
Σκορπίνες Μπουρδέτο Κέρκυρας
Μπιανκο Κέρκυρας
Μπριαμ
Cheesecake Κουμκουάτ
Σως μελιού και μουστάρδας
Αυγολέμονο Κοτόπουλο
Βασιλόπιτα
Κουραμπιέδες
Μελομακάρονα
Χριστόψωμο
Συμβουλές
Κουμ κουάτ
Ελαιόλαδο
Πράσινο Σαπούνι Ελαιολάδου
Κρασί
Μέλι
Τζίνζερ
Χριστόψωμο
Παραδοσιακά την παραμονή των Χριστουγέννων κάθε νοικοκυριό θα ψήσει ένα Χριστόψωμο
Συστατικά
1 πακέτο ξηρή μαγιά.
1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό.
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους σπόρους κάρδαμο (σπόρους από το εξωτερικό φλοιό).
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 αυγό.
1/4 φλιτζάνι γάλα.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο.
1 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως.
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1/4 φλιτζάνι χρυσές σταφίδες.
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.
Οδηγίες
Λαδώνουμε ένα 8-ιντσών κυκλικό ταψί για κέικ.
Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το γάλα, το κάρδαμο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μίγμα μαγιάς, τους δύο τύπους αλεύρι, σταφίδες και καρύδια.
Ανακατέψτε καλά.
Εάν η ζύμη είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να γίνει πιο μαλακό το ζυμάρι.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, περίπου 5 λεπτά. Πλάθουμε σε ένα καρβέλι.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί του κέικ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 350.
Αφού φουσκώσει, ψήνουμε το ψωμί για 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει .
Aντε και του Χρόνου!!!!!!
Το κατάστημά μας είναι υπο ανανέωση και δεν είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε παραγγελίες. Σύντομα και πάλι κοντά σας!
Είσοδος Μελών
Ξεχάσατε το password σας;
Νέος Πελάτης
Είστε νέος πελάτης;
Με τη δημιουργία λογαριασμού στο e-Corfu | Greek Products from Corfu έχετε τη δυνατότητα να ψωνίζετε γρήγορα, να είστε ενημερωμένοι για την κατάσταση των παραγγελιών σας, και να κρατάτε αρχείο των παραγγελιών που έχετε κάνει.
Σύνδεση - Εγγραφή
Κλείσιμο